trad-climbingViata e grea… pentru toti… dar e mai grea pentru unii decat pentru altii. Din pacate, de foarte multe ori, noi singuri ne facem viata mai grea decat ar trebui sa fie, prin atitudinile si actiunile noastre.

Iata cateva moduri prin care oamenii ridica bariere in calea lor spre succes:

1.  Viata este mult mai dificila pentru cei care… se opresc din a creste, a se dezvolta si a invata.

Dupa cum stim, unii oameni nu depun niciodata efort sa invete, in mod intentionat. Nu face parte din preocuparea lor. Cred ca se vor dezvolta automat.
Sau in alte cazuri… nu dau valoare dezvoltarii personale, sperand sa progreseze in viata pe alte cai. Astfel, ajung sa experimenteze mari dezamagiri, pentru ca refuza sa creasca.

2. Viata este mult mai dificila pentru cei care… nu gandesc eficient.

Unul dintre lucrurile cele mai izbitoare ce ii diferentiaza pe oamenii de succes de cei ce fara, este felul in care ei gandesc.
Oamenii de succes analizeaza in permanenta ceea ce fac, care le este motivatia, fixeaza mereu tinta si incerca sa-si imbunatateasca modalitatile de actiune.
Asta nu inseamna ca cei care au o gandire buna ajung neaparat sa aiba succes. Nu, ei fac greseli la fel ca ceilalti, dar evita sa faca aceleasi greseli in mod repetat. Iar asta, face cu adevarat diferenta in viata lor.

Poate ca nu ar fi atat de deranjant daca, un om care ia o decizie gresita, ar fi ajuns la acea concluzie in urma unui proces de gandire rezonabil. Problema e ca, in majoritatea cazurilor, nu exista o explicatie pentru decizia luata.

3. Viata este mult mai dificila pentru cei care… nu se confrunta cu realitatea.

Autor si foarte bun vorbitor, Denis Waitley spune:

“Cei mai mulți oameni isi petrec intreaga lor viata pe o insula a fanteziei: – ‘Într-o zi voi face asta. Intr-o zi voi face aia. Într-o zi voi fi bogat.’
Ei, de fapt, nu trăiesc în lumea reală.”

Daca vrei sa urci cel mai inalt munte, nu te poti aștepta să o faci peste noapte . Nu te astepta sa o poti face daca nu ai fost instruit cu privire la modul de a urca si nu ai ajuns la nivelul fizic necesar . Daca vei nega realitatea si te vei urca oricum, vei sfarsi prin a avea mari necazuri.

Viața este dificilă. Dar aici vine si vestea bună: Multe dintre lucrurile pe care le dorim sa le facem in viata sunt realizabile, doar daca suntem dispusi sa ne confruntam cu realitatea. Sa stim locul de plecare, costul calatoriei, si sa fim dispusi sa lucram din greu pentru asta.
Acceptarea acestor adevaruri ne permite sa facem primii pasi spre a ne impaca cu noi insine si de a schimba realitatea noastra.

Nu lasa situatia reala sa te descurajeze !  Toată lumea care a ajuns undeva, a pornit de unde era.