caracterul_schimba_infatisareaMajoritatea stirilor de acest tip incep cu: “Cercetatorii britanici…” nu stiu ce au mai descoperit.  Articolul de fata, cred ca sta pe baze mult mai solide.

Este firesc sa ne preocupam de modul in care aratam la exterior. (tinuta, infatisare, bani, succes, fericire) Chiar nu e nimic in neregula cu asta. Insa atunci cand suntem mai preocupati de exterior decat de interior, cu siguranta nu e in regula.

Reputatia noastra este determinata de ceea ce se vede la exterior. Caracterul nostru reprezintă ceea ce suntem cu adevarat in interior. Și vestea bună este că, dacă te concentrezi mai  mult pe ceea ce ai in interior decât la exterior, în timp, vei arata cu siguranta mai bine si la exterior.

INTERIORUL INFLUENTEAZA EXTERIORUL
Inteleptul Solomon, in urmă cu mai mult de două mii cinci sute de ani, spunea:

“O inimă liniştită este viaţa trupului, dar pizma este putrezirea oaselor.” Proverbele 14:30  sau spune mai departe ca “O inimă veselă înseninează faţa; dar când inima este tristă, duhul este mâhnit. –” Proverbele 15:13

Coacherii invata importanța vizualizarii câștigului. Psihologii subliniază puterea imaginii de sine cu privire la acțiunile oamenilor. Medicii vorbesc despre impactul atitudinii pozitive, ca speranta pentru vindecare. Ceea ce credem, conteaza cu adevărat. Noi culegem ceea ce am semănat.

Dacă iti neglijezi inima, mintea si sufletul se va observa cu usurinta si in exterior.

“Cine are o inimă înţeleaptă îşi arată înţelepciunea când vorbeşte şi mereu se văd învăţături noi pe buzele lui. –”  Proverbele 16:23 

Cu alte cuvinte, înainte de a putea face, trebuie să fii. Sunt oameni care par să faca tot in legatura cu exteriorul, dar asta nu pare sa le aduca succes. Concluzia ar fi că ceva este greșit în interior și trebuie să fie schimbat. Schimbarile corecte în exterior, pornind de la motivatii gresite în interior, nu aduc un progres de durată.

Grija pentru exterior, cu o inimă plina de ură sau dispreț pe interior, nu va aduce pace pe termen lung. De fapt, pe interior nici nu poate sa fie. Creșterea continuă și succesul de durată sunt rezultatul conlucrarii interiorului cu exteriorul vieții noastre.

SCHIMBAREA INTERIORULUI ESTE IN EXCLUSIVITATE IN CONTROLUL NOSTRU

De cele mai multe ori nu putem determina ceea ce se întâmplă cu noi, dar putem determina întotdeauna ceea ce se întâmplă în noi.

Jim Rohn a spus:
“Caracterul este o calitate care întruchipează multe trăsături importante, cum ar fi integritatea, curajul, perseverenta, încrederea și înțelepciunea. Spre deosebire de amprentele cu care te-ai născut și nu le poti schimba, caracterul este creația interiorului tau și trebuie să-ti asumi responsabilitatea pentru a-l schimba.”

Când neglijam sa controlam ceea ce este in noi, se poate spune ca ne pierdem dreptul de poprietate asupra caracterului nostru. Dacă vrei să ai succes, pe toate planurile, trebuie sa acorzi atentie cu prioritate in construirea caracterului, inaintea exteriorului.

În urmă cu câțiva ani, fenomenalul milionar adolescent Farrah Gray a scris o carte numită Reallionaire. El a inventat termenul pentru a descrie “cineva care a descoperit că există mai mult decat a avea bani”
La o vârstă fragedă, el a recunoscut că banii, fără caracter, nu pot duce la succes ci spre ruina.

Daca ai dubii, gandeste-te la celebritati. Sunt nenumarate exemple cu cei care au sfarsit-o foarte rau.

*Bibliografie: “The 15 Invaluable Laws of Growth” – John C. Maxwell

“Ceea ce suntem, face mai mult pentru fericirea noastra decat ceea ce avem” – Arthur Schopenhauer