Anul 2024 a venit cu cele mai multe schimbări fiscale făcute vreodata. Dar care costa buzunarul cetățeanului. Desigur, am putea să stam 45 de minute să ne plângem. Nu vom face asta, nu ăsta este scopul emisiunii. Ci scopul este informarea și educația româniilor. Important este să luam fiecare modificare împarte și să o înțelegem, când, unde și la cine se aplică.

Venim dupa niște ani cu inflație serioasă. Cu creșteri de prețuri peste măsura de suportabilitate a multor cetățeni. Mediul de afaceri a fost lovit serios de modificări. Antreprenorul s-a văzut în situația în care a trebui să se adapteze rapid unor situații neprevăzute.
Care sunt taxele și impozitele modificate în 2024. ANAF nu a facut o informare completă către cetățeni, iar oamenii au luat cu asalt contabilii și experții contabili dar și experții fiscali.

Cine plătește mai mult? Ai venituri extra din chirii, dividende, vânzări de imobile, mașini și alte bunuri. Află ce trebuie să plătești. Primești drepturi de autor, ai profesie liberală – află ce s-a întâmplat cu dda-urile. Ai PFA, SRL micro, SRL cu impozitul pe profit? Află ce s-a modificat. Care sunt cele mai bune forme de organizare care te pot ajuta să îți optimizezi veniturile cel mai bine în relația cu statul.

Din 2024 taxele pe sănătatea au devenit povara pentru orice om care are venituri suplimentare. Află unde te încadrezi și ce ai de plătit. TVA-ul s-a modificat la o serie întrega de alimente și produse. Află totul aici.

Modificările au vizat aproape toate categoriile de venituri.

Pentru a înțelege taxele și impozitele din 2024, urmărește interviul cu Cosmin Dumitrașcu – expert fiscal contabil, la iTHINK cu Iusti Fudulu, Dumincă de la 17:00, la Antena3 CNN.

Te aștept să interacționăm în comentarii pe youtube!
Pentru a vedea și ediția următoare, nu uita să te abonezi la canal.