„Asta e soluția: Creierul dă shutdown! Nu mai vrea, nu mai poate!”

Trăim în era digitală și tot acest volum de informații ne copleșește și suntem tentați să subestimăm creierul uman. Dar dacă am ști cât de complex este, probabil că ne-am schimba opinia. Totuși, ca acesta să funcționeze în parametri are nevoie să fie întreținut.

Oamenii de știință spun despre creierul uman că are în jur de 100 miliarde de neuroni. Nu este o simplă rețea neuronală. Fiecare neuron formeaza 1000 de conexiuni. Dacă ceva nu funcționează în parametri apar erorile care generează comportamente sau afecțiuni. Deși acestea par inexplicabile, ele chiar au explicații!

De câte ori nu te-ai întrebat: Oare ce a fost în capul?
Luăm decizii, avem comportamente și reacții iar aceastea sunt rezultatul funcționalității creierului nostru. Uneori, pur și simplu, dă rateuri.

Majoritatea bolilor pleaca din creier, nu trebuie să uităm asta. Dacă avem un creier sănătos, avem și o viață sănătoasă!

Duminică, la iTHINK de la 17:00, vei afla de la Alina Robu – psihoterapeut și doctor Diana Nemeș – medic generalist, cum putem să ne antrenăm creierul nostru și vom învăța cum putem să ne dezvoltam abilitățile cognitive. Antrenamentul minune al creierului prin terapia neurofeedback și prin brainmap, harta creierului, oferă o nouă șansă unor afecțiuni despre care nici măcar nu știam că există.

Rămâi aici, în urmatoarele 45 de minute vei înțelege cum neuroștiința practică, aplicată, dar și inovația îți pot schimba viața!

iTHINK este emisiunea educativă care îți aduce informație și motivație în fiecare Duminică, de la ora 17:00, în premieră, pe Antena3 CNN dar și podcast Youtube!

Te aștept să interacționăm în comentarii pe youtube!
Pentru a vedea și ediția următoare, nu uita să te abonezi la canal.