Frica, în esență, e o emoție utilă organismului nostru. E forma de protecție care ne ajută să ne punem la adăpost în fața pericolelor. Creierul ne transmite un mesaj simplu: Luptă sau Fugi !
Totuși, frica e ceva care se întâmplă în mintea noastră. Rareori are legatură cu realitatea. Suntem experți la scenarită, iar asta ne usuca pe interior.
Un adolescent care experimentează traume are o capacitate mai mare de a dezvolta frici, decât adulții sau copiii, pentru că plasticitatea creierului este mai accentuată la acesta.
Deci, dacă frica se învață… înseamnă că se poate și dezvăța!
Frica ne afectează deciziile, productivitatea, ne distrage atenția și ne scade curajul. Ne forțează să ne protejăm prin diferite măși si nu ne permite să fim noi înșine. Pe de altă parte, o frică prelungită poate duce la afecțiuni fizice și psihice, blocaje profesionale și disconfort emoțional și ne afectează relațiile. Dar există și o legătură puternică între frică și boală.
Frica este principalul obstacol în atingerea oricărui țel.
Te aștept împreună cu DACIAN PĂȘCUȚĂ, expert în decodarea minții, dumincă de la 17:00, la iTHINK cu IUSTI FUDULU, să descoperim sursa fricilor noastre și să învățăm cum ne putem învinge temerile care ne blochează.
Te aștept să interacționăm în comentarii pe youtube!
Pentru a vedea și ediția următoare, nu uita să te abonezi la canal.