„Mai mult de 10% din populația României va fi afectată” – Cine rămâne fără loc de muncă ? Vom fi șomerii de lux ai viitorului ?

Un studiu realizat de McKinsey Global Institute ne avertizează că până în 2030 vor dispărea între 800 de milioane și 1,2 miliarde de locuri de muncă. Asta înseamnă că mai mult de 10% din populația planetei va trebui să-și schimbe locul de muncă. E cea mai mare revoluție a locurilor de muncă din istorie. Iar toate aceste lucruri se datorează progresului uluitor al inteligenței artificiale și al tehnologiei.

Țările fără educație se vor adapta schimbărilor mult mai greu. Automatizarea va înlocui forța de muncă ieftină. Companiile mari se vor întoarce în țările lor de origine. Amazon, cu peste 1,6 milioane de angajați, plănuiește să aibă primul depozit robotizat 100%.

Ce se va întâmpla oare cu angajații români. Dacă facem un calcul simplu, peste 10% pentru populația noastră înseamnă peste 150.000 de oameni din România. Asta fără să luam în calcul și pe cei afectați indirect.
Întrebarea naturală și corectă este: Ce se va întâmpla cu mine, cu familia mea, cu cei apropiați? Vom reuși să ne adaptăm noilor provocări?

Urmărește acest interviu cu Lorand Soares Szasz, antreprenor în educație online, creatorul Upriserz.ro – cea mai mare platformă educațională online din România. Platforma cuprinde cursuri despre educație financiară, dezvoltare profesională și personală, marketing, vânzări, public speaking, networking, interviuri premium, dar și rezumatele unor cărți de top din aceste domenii.

Din acest interviu vei înțelege mai bine ce ne așteaptă, dar și ce trebuie să știm ca să ne putem pregăti mai bine pentru locurile de muncă și profesiile viitorului. Vezi dacă ești în pe cale să-ți pierzi locul de muncă, dar află și cele 6 abilități esențiale necesare pentru viitorul tău.

Te aștept să interacționăm în comentarii pe youtube!
Pentru a vedea și ediția următoare, nu uita să te abonezi la canal.