„Ajung să ia medicamente degeaba, deși sunt sănătoși”

Creierul poate fi comparat cu un computer extrem de avansat care controlează toate funcțiile corpului nostru, de la mișcări, până la gânduri și emoții. El este compus din miliarde de neuroni care comunică între ei prin impulsuri electrice. Această rețea complexă determină cum gândim, simțim și reacționăm la mediul înconjurător.

Din ce în ce mai mulți oameni suferă de anxietate, depresie, atacuri de panică, insomnie, bornout, vertij, țiuit în urechi, au o performanță scăzută la muncă. De asemenea, relațiile personale au de suferit din ce în ce mai mult. Care sunt cauzele?

Poate creierul influența vindecarea și regenerarea corpului? Care sunt cele mai puternice instrumente mentale care ajuta starea de sănătate? Cum funcționează efectul placebo în vindecare? Ce este nocebo ?

Care sunt conexiunile neurologice între gânduri, emoții și starea de sănătate? Pot fi reprogramate credințele limitative pentru a permite vindecarea? Cum poate creierul să controleze procesele de îmbătrânire ale corpului? Creierul poate genera durere în corp sau poate opri durerea? Cum poate fi stimulată producția de substanțe chimice benefice pentru creier?

dr. Diana Nemeș și psiholog Alina Robu – au studiat peste 15.000 de creiere ale românilor și vin la iTHINK cu Iusti Fudulu să răspundă tuturor întrebărilor, duminică de la 17:00, la Antena3CNN.

Te aștept să interacționăm în comentarii pe youtube!
Pentru a vedea și ediția următoare, nu uita să te abonezi la canal.