Trăim viața pe pilot automat. Suntem atât de ocupați cu treburi serioase, muncă asiduă ori pur și simplu ocupați cu nimicuri. Ne place să ne dăm ocupați și stresați. A devenit o virtute să fii obosit, epuizat și stresat. Iar când nu muncim, ne refugiem în rețele sociale, televizor, poate chiar și în cărți. Doar, doar, să nu petrecem un moment cu popria noastră persoană.

Pe de altă parte căutăm să fugim de prezent și ne refugiem ori în planuri de viitor, visători, ori ne lăsăm copleșiți de trecutul care ne apasă. ”Iar de trăit, când trăim?” se întreba Marin Preda.

Trecutul și viitorul au devenit niște hoți permanenți ai prezentului. Frustrările trecutului și grijile viitorului ne fură tot ce avem acum și aici. Amânăm totul pe mâine, crezând că va fi mai bine. Ori suntem nostalgici: „înainte era mai bine!”

Ne proclamăm suferința pentru a atrage atenția, să fim considerați profunzi și intelectuali. Când de fapt, nu facem altceva decât să ne autoschingiuim sufletele și așa măcinate de propriile noastre gânduri. De trăit, când trăim?

De fapt, nu știm să ne iubim! Și dacă nu ne iubim pe noi, nu avem cum să știm să oferim iubire semenilor noștri.

Duminică de la 17, pe Antena 3 CNN, dar și pe youtube, te invit să urmărești un nou episod iTHINK împreună cu ANCA MAFTEI – psihoterapeutul momentului în România. O prezență optimistă, jovială, plăcută și care vorbește nu doar teorie, ci din propria trăire și experiență de viață. Încercând să-și recucerească propria viață, a devenit psiholog și astăzi îi ajută pe alții să-și regăsească echilibrul.
Vom învăța cum să fim mai prezenți și mai conștienți în propria noastră viață.

Te aștept să interacționăm în comentarii pe youtube!
Pentru a vedea și ediția următoare, nu uita să te abonezi la canal.