„Mii de ingineri chimiști care prepară substanțe să producă plăcere, să ne țină agățați”

Viața oamenilor s-a schimbat radical în ultima sută de ani. Mâncarea naturală, sănătoasă, obținută în mod organic a fost înlocuită de alimente forțate și apoi procesate și ultraprocesate. Folosirea chimicaleleor a devenit regula și nu excepția. Totul arată frumos, ca de revistă, dar gustul, mirosul și aromele naturale au dispărut de mult. Care sunt fructele și legumele pe care ar trebui să le consumăm vara, primăvara, toamna și iarna. Care sunt beneficiile fructelor de pădure?

Cum putem să mâncăm sănătos și să avem un stil de viață benefic pentru organismul nostru? Avem nevoie de carbohidrați și de glucide pentru că ele sunt foarte importante pentru sănătatea creierului. Totuși, unde este limita pentru că în aceeași măsură carbohidrații și dulcele fac rău și aduc uneori chiar boli grave. Poate fi un consumator de carne mai sănătos decât un vegetarian? Când și de ce? Ce se întâmplă cu creierul nostru când postim pentru că atunci când nu mâncăm devenim irascibili. Compenseaza o alimentație perfect sănătoasă o viață stresantă? Cum ar trebui să se alimenteze un om de la țară cu activitate fizică zilnică, față de angajatul modern care muncește mai mult cu creierul și stă mult la birou?

Te invit, împreună cu dr. Lavinia Bratu, să înțelegem care este hrana benefică și care sunt alimentele sănătoase pentru organismul nostru, dar și cum să ne ferim de ceea ce este nesănătos și ne face rău. Urmărește interviul integral la iTHINK cu Iusti Fudulu, duminică de la 17:00, la Antena3 CNN.

Te aștept să interacționăm în comentarii pe youtube!
Pentru a vedea și ediția următoare, nu uita să te abonezi la canal.