Sunt multe lucruri care ne țin captivi. Propriile alegeri, mersul pe pilot automat, viciile, obiceiurile, anturajul, preconcepțiile, lipsa educației, etc.

De această dată, vom învăța lecția libertății de la un om care a trecut prin toate. Un sportiv care cunoaște succesul cu bune si cu rele. Multiplu campion național, balcanic și international.

Anturajul îl duce într-o zonă infracțională din care va învăța mai târziu niște lecții dure. Asta nu-l împiedică să redevină un stalp în societate, un antreprenor de succes, un sprijin real pentru foști deținuți, oameni ai strazii, orfani și văduve.

Dar pentru că viața l-a învățat cu greul, organizează tiruri cu transporturi umanitare pe frontul războiului din Ucraina și sprijină chiar și oamenii loviți de soarta cutremului din sudul Turciei. Dar pentru el nimic nu e suficient. A relocat până și un orfelinat din calea războiului în propriul centru, o fostă clădire comunistă pe care a reabilitat-o în inima Bucovinei.

Și nu se va opri aici. Pentru el “aproapele” are o semnificație aparte. Este un luptător pentru libertate autentic, indiferent din ce unghi ai încerca sa-l privești.

Putem învăța principii despre libertate din cărți de dezvoltare, din cărțile de istorie sau de la eroii cărților de ficțiune. Totuși, nimic nu poate fi comparat cu eroii reali ai zilelor noastre. Trebuie doar să deschidem ochii și să vedem că ei există.

Te aștept să interacționăm în comentarii pe youtube!
Pentru a vedea și ediția următoare, nu uita să te abonezi la canal.