„Șoferii cu experiență produc 70% din accidentele grave”

Se spune că ajungi să-ți cunoști limitele nervilor, cu adevărat, doar după ce devii șofer. Totuși, treaba devine serioasă când începem să conștientizăm că asta este o temă de viață și de moarte.

Știați că principala cauză a accidentelor grave, din România, în 2022, a fost de fapt indisciplina pietonilor ?

După viteza excesivă, care este cea dea doua cauză, urmează indisciplina bicicliștilor și a trotinetiștilor. Iar mai apoi, neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni și neacordarea priorității autovehiculelor.

Asta spune multe despre nivelul nostru de civilizație. Dar înțelegem și faptul că aveam o educație rutieră precară ori chiar inexistentă.

Noi, românii ne considerăm niște șoferi de elită. Totuși, oglinda statisticilor spune că suntem needucați, tupeiști și inconștienți. Uităm că suntem de fapt conducători de mașini și nu piloți de curse.

Pe de altă parte, pentru lipsa educației, statul are partea lui de vină. Ignoră cu bună știință să facă prevenție. Preferă să dea amenzi și să numere victime.

Te invit să înțelegem ce ar trebui să schimbăm la noi ca indivizi, dar și ce se poate face la nivel de societate, pentru a fi mai civilizați în trafic și evident pentru a evita tragediile. Învitatul emisiunii iTHINK cu Iusti Fudulu, din această săptămână, este domnul TITI AUR, fost pilot profesionist de raliuri, specialist în conducere defensivă.

Te aștept să interacționăm în comentarii pe youtube!
Pentru a vedea și ediția următoare, nu uita să te abonezi la canal.